Technische details

Het MYDO®-systeem is ontwikkeld door een team van ontwerpers uit de Belgische creatieve industrie.

De MYDO®-kits zijn geïnspireerd op de nieuwste decoratietrends en onze 'mobiele' levensstijl. Ze streven een uitgesproken toegankelijke, duurzame en uitbundige benadering van design na.

Dit product is ontwikkeld in samenwerking met designers en ingenieurs. Het is 100% moduleerbaar, design, praktisch (monteren en demonteren zonder gereedschap), sterk en licht. 

We deden een beroep op de beste specialisten in hun vak: Studiebureau Sirris, industrieel ontwerper Jean-François Parisse van www.ideasign.be, matrijzenmaker Mazzeo en kunststof spuitgieter www.serviplast.be.

Voor ons recept kozen wij de volgende technieken en ingrediënten:

1. Kunststof spuitgieten als techniek
Door kunststof te spuitgieten in spuitgietmatrijzen, is het mogelijk om tot een honderdste van een millimeter nauwkeurig te werken. Daarbij kan elke binnenwand van de geproduceerde onderdelen worden bijgewerkt en aangepast.

Spuitgieten is momenteel de meest geavanceerde techniek op de markt. Met extruderen daarentegen kun je slechts in één dimensie gieten, en rotatiegieten is veel minder precies.

2. ABS als materiaal
Het materiaal ABS (de afkorting van acrylonitril-butadieen-styreen – leuke naam trouwens :-)) wordt gemaakt door een acrylonitrilstyreencopolymeer te mengen met elastomeer materiaal. De elastomere fase maakt het materiaal schokbestendig en soepel. Het is gemakkelijk recycleerbaar via een stoomproces en kan worden gecombineerd met andere bestanddelen.

ABS biedt goede oppervlakeigenschappen en dimensionele stabiliteit. Het is bovendien schokbestendig en kan gemakkelijk worden gekleurd. Daarom wordt het vaak toegepast voor behuizingen in diverse sectoren, zoals huishoudelektro, telefonie, informaticahardware, motorhelmen en speelgoed.

Ingebouwde leds
Samen met het Belgische bedrijf TaiPro, een laboratorium gespecialiseerd in packaging en microassemblage van microsystemen, ontwikkelden we onze eigen leds. Ze zijn speciaal aangepast aan de functies van de MYDO®-bouwstenen.

De vierkante MYDO®-module met vijf leds geeft weinig warmte af. Je kunt ze dus ook in krappe ruimtes gebruiken.

Technische gegevens:

  • Lichtstroom: 90 lumen, wat overeenkomt met het licht van een gloeilamp van 15 W 
  • Verbruik: 1 W
  • Geschatte levensduur: 50.000 uur